Omdat u (hopelijk) niet dagelijks verhuist, kan het inpakken van uw spullen een grote klus lijken. Wij van Spoedverhuizer verhuizen wel dagelijks: bedrijven, particulieren, senioren, studenten. Daarom geven wij u graag wat tips om uw spullen in te pakken voor een verhuizing.

1. Kleding kunt u inpakken in vuilniszakken

In plaats van de kleding stuk voor stuk uit de kast te halen, kunt u met een vuilniszak de kledingstukken bij elkaar binden. U laat de kleding dan op de hangertjes zitten. Zo kan uw kleding direct vanuit de kast, de verhuiswagen in en daarna weer in de kast van uw nieuwe huis.

2. Bescherm servies met handdoeken voor de verhuizing

Zowel uw servies als uw handdoeken moeten waarschijnlijk verhuisd worden. Handdoeken zijn perfect inpakmateriaal om uw servies goed te beschermen. Maak bijvoorbeeld pakketjes van 2 à 3 borden. De handdoek kunt u dichttapen met verpakkingstape. U slaat zo twee vliegen in één klap: beide spullen worden verhuisd en u heeft zo minder inpakpapier en noppenfolie nodig. Wanneer u de borden verticaal in de dozen plaatst, is het risico op breken kleiner.

3. Glazen kunt u inpakken met sokken

Ook uw sokken en uw glazen en vazen moeten verhuisd worden. Deze twee zijn te combineren: uw sokken kunt u over de glazen doen. Zo zijn de glazen gelijk beschermd. Het is wel aan te raden om tussen de glazen extra kranten, handdoeken of noppenfolie te gebruiken als opvulling.

4. Voorkom lekkende flesjes

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw flesjes met shampoo, parfum of bodylotion gaan lekken tijdens de verhuizing. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u huishoudfolie gebruiken:

  1. Haal eerst de dop van het flesje af.
  2. Neem een stuk huishoudfolie en plaats dit over de opening van het flesje.
  3. Daarna kunt u de dop er weer op draaien.

5. Organiseer uw sieraden voordat uw gaat verhuizen

U kunt uw sieraden eenvoudig uit de knoop houden door de volgende tips toe te passen:

  • Gebruik zakjes met ziplock voor uw sieraden. Bijvoorbeeld aparte voor kettingen, armbanden en oorbellen.
  • Kleine oorbellen kunt u in een pillendoosje doen (net als ringen).
  • Kettingen kunt u door drinkrietjes of wc rollen rijgen. Zo raken ze niet in de knoop.
  • Oorbellen kunt u bij elkaar houden door ze door de gaten van een knop te steken en aan de achterkant vast te plakken.
  • Oorbellen kunt u ook op een stukje karton prikken.

6. Zware boeken niet tillen, maar rollen

Boeken zijn zwaar. Het is daarom verstandig om boeken te verspreiden over verschillende verhuisdozen. Wilt u uw rug helemaal besparen, stop ze dan in een rolkoffer. Waarschijnlijk heeft u die ook, voor wanneer u op vakantie gaat. Zo heeft u weer twee dingen gecombineerd met inpakken. Wanneer u geen rolkoffers heeft, kunt u ze misschien lenen van vrienden of familie. 

7. Maak kasten verhuisklaar met folie

Als lades en deurtjes van kasten open gaan tijdens de verhuizing, kan dat vervelend zijn. Zeker wanneer u net de kast door een trapgat of deurpost wilt dragen. Door uw kasten in te wikkelen met beschermfolie voorkomt u deze irritatie. Daarnaast kunt u zeer lichte dingen, zoals ondergoed of sokken in de lades laten zitten. Dat scheelt u mooi weer in- en uitpakwerk.

8. Losse schroeven meeverhuizen

Sommige meubels zullen uit elkaar gehaald moeten worden voor de verhuizing. De schroeven, boutjes, moeren en andere ijzerwaren die dan loskomen, kunt u het beste per meubel in een plasticzakje stoppen. Schrijf op elk zakje bij welk meubelstuk het hoort en plak de zakjes goed dicht. Verzamel alle zakjes in een schoenendoos die u bij de hand houdt, of plak de zakjes op een onderdeel van het meubel waar ze bij horen. Zo kunt u de ijzerwaren snel terugvinden wanneer de meubels weer in elkaar gezet moeten worden.

9. Elektronica inpakken voor een verhuizing

U heeft ongetwijfeld aardig wat elektronica in huis: computers, laptops, tablets, televisies, gameconsoles en andere accessoires. Lijken alle kabeltjes op elkaar voor u? Maak dan een foto van de achterkant van de apparaten voordat u alles inpakt. Zo weet u precies hoe alles weer aangesloten moet worden in uw nieuwe huis.

10. Label de verhuisdozen

Schrijf niet alleen op elke doos wat erin zit en waar het naartoe moet, maar werk ook met een kleurensysteem. Wanneer er veel mensen helpen met de verhuizing (verhuizers, vrienden of familie), kunnen zij in één oogopslag zien waar iedere doos naartoe moet. Natuurlijk is het dan ook handig als u alle kamers in uw nieuwe huis ook voorziet van de desbetreffende kleur.

11. Vul een verhuisdoos met belangrijke spullen voor de eerste dag of dagen

Na de verhuizing bent u waarschijnlijk moe. Stelt u zich eens voor dat u dan alle dozen in de badkamer moet nalopen om uw tandenborstel te zoeken, of de volgende ochtend in de dozen in de keuken op zoek te gaan naar spullen voor het ontbijt. Voorkom deze frustratie en vul een verhuisdoos met de belangrijkste spullen die u de dag(en) na de verhuizing nodig denkt te hebben. Denk bijvoorbeeld aan uw tandenborstel, pyjama, ontbijtspullen, bril, toiletpapier en kleding.

12. Niet alles hoeft ingepakt te worden voor een verhuizing

Een verhuizing is een mooi moment om uw bezittingen eens te evalueren. Waarom zou u tijd steken in het verhuizen van spullen die u eigenlijk niet meer gebruikt? Wees dus kritisch bij het inpakken.

CategoryBlog
Schoonpand.nl